måndag 19 oktober 2009

Tredje dagen med bröderna

Kl. 06.30

I dag är det jag som vaknar först. Lite orolig över att kanske måste jobba. Borde få flexledigt om ingen blir sjuk el om chefen ogillade att jag beviljade mig själv ledigt och snart ringer in mig . Man vet aldrig. Har sällan varit i så stort behov av ledigt som idag. Så håll tummarna!

Fåglarna har sovit hela natten. Inga oroligheter eller flygturer nattetid. När jag tittade till dem nu på morgonen hade Mimmi och Simon övergett sina ordinarie sovplatser -som brukar vara på varsin gunga (utan spegel) - de satt istället på den bakre pinnen och bröderna på kortsidepinnen. Båda paren med ca ½-1 dm mellanrum.

Bröderna ser så roliga ut då de sitter bredvid varandra i Mimmi och Simons bur. I halvmörker och på håll är de rätt lika varandra. De ser ut som riktigt tuffa grabbar som inte ens ifrågasätter sin rätt att husera fritt i de nya hemmet. Man accossierar till poliser el gängmedlemmar. Mimmi och Simon är lite mer försynta och verkar undra vad det är för individer som intagit deras hem. Storebror försökte t o m puffa undan Mimmi från matskålen men där gick gränsen för Mimmi.

Det känns dock som alla är glada. Bröderna verkar mycket nöjda och har som sagt redan tagit för sig max av allt. De hoppar runt och leker med stor energi och verkar trygga som lätt faller till ro med huvudet på ryggen, då de blir trötta. Simon och Mimmi är mer på spänn och hoppar högt då de brakar till någonstans.

Lampan var på hela natten så de har sovit i skymning Släckte nu på morgonen för att de ska vänja sig vid l i t e mörkare natt. Undulater har ju dåligt mörkerseende, men behöver mörker och ljus om vartannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar