torsdag 22 oktober 2009

Sjätte dagen


(Simon)

Tror Blåbär i förtjust i Simon. Har sett honom bredvid Simon flera gånger idag. Han stöter upp mat men ger det inte vidare. Simon stöter till honom upprepade gånger med näbben. Vet inte var han menar. Kanske att han vill ha maten? Båda bröderna är pigga på att titt som tätt stöta
upp mat. Det ser så roligt ut när Blåbär är kring Simon och vankar. Han babblar så mycket och Simon ser ut att tänka "Gu vilken pratkvarn" Ännu roligare blir det då Blåbär skjuter emellan med : Ojojoj ojojoj ojojoj . Tror kulspruteljuden har mattats av lite.

Inte undra på om han är förtjust i Simon - han är ju så söt. Är lite orolig över hans skada på foten. Men han visar inga symtom. Tänker vad kan en veterinär göra. Det är väl infektion det
i så fall kan vara risk för. På bilden syns en liten rodnad och kanske även en svullnad. Undra om man kan anlita en veterinär via mail och foto? Vill inte gärna fånga in honom och sätta honom i en främmande bur för transport. Själva undersökningen verkar inte heller så rolig för en sådan liten krake.

2 kommentarer:

  1. Han är jättesnygg! Det ser ut som han fastnat med tån någonstans och slitit/skavt bort köttet ner till benet, med tanke på att resten av tån ser ut att vara svullen skulle jag nog hålla ett extra öga på det så att det inte blir värre. Jag skulle tippa på att det är ganska ömt. Nageltrång brukar göra ont men det där är nog betydligt värre. som sagt, jättesöt bild!

    SvaraRadera
  2. Åh, tack för kommentar. Vad glad jag blir att du tror det räcker med att jag har koll på tån och det skall jag självklart ha. Är så rädd om honom. Det är Mimmi som bitit honom. Hon har slitit av honom två prickar också. (syns inte på bilden)

    Nu ikväll när jag släckte lampan får han ingen plats. Stefan har tagit hans gunga och han försöker inte ta den tillbaka utan försöker på Mimmis gunga. Det är ju dömt att misslyckas. Stackarn!..men han är så positiv att han efter många försök och ett mycket förvirrat uttryck sätter sig och knorpar med näbben. Fattar inte varför han inte tar sin gunga. Kanske för att det stora Blåbäret sitter för nära ?

    SvaraRadera